Ola Fremming's homepage

 


NM F3A 2013, arenaen

Jarlsberg flyplass er regulert for luftsport og befinner seg rett utenfor Tønsberg i Vestfold som drives av klubbene i fellesskap.  På plassen foregår det mange typer aktiviteter, inklusive seilflyving, mikrofly, vanlige sportsfly, fallskjermhopping og selvsagt modellfly.  Modellfly har en egen arena med tilhørende reservert luftrom på vestsiden av selve flyplassen. Det skal etter planen ikke foregå fallskjermhopping i NM-dagene, men vanlig småflytrafikk vil foregå.

For å finne frem, studer kartet :

 

Flyområdet på jarlsberg er åpent og stort sett flatt, med noen busker som vokser langsmed en bekk som renner omtrent parallelt med stripa 150m ute.  Den dominerende vinden på sommerstid (solgangsbrisen) forløper seg slik; svak vind fra nord på morgenen som litt utpå formiddagen dreier på sør (via øst), deretter øker den på litt og vrir seg mere på sørvest, før den roer seg ned igjen mot kvelden. 

All flyving vil skje mot vest.  En fast installert og justerbar solskygge gjør dette relativt problemfritt, selv med solen inne i sektoren større deler av ettermiddagene: